Laatste nieuws
  1. Hard work pays off. Onne de Moes sluit aan bij Apollo
  2. Next up: Floris Versteeg
  3. Eredivisie basketball blijft in Amsterdam
  4. Teammeetings jeugd op 5 september
  5. Coach Patrick Faijdherbe stopt na vijf seizoenen Apollo

Reizen en Toernooien

Onderdeel van de opleiding in de Apollo Hal is deelname aan internationale toernooien in Europa en de USA. Naast de trainingen, strength & conditioning work-outs in de Apollo Hal en het spelen in landelijke competities, is het belangrijk ervaring op te doen in de landen om ons heen. Internationale competitie op het hoogste niveau heeft onze spelers geholpen in hun ontwikkeling als speler en mens. Samen reizen, samen presteren buiten onze comfort zone is een belangrijke pijler gebleken in het succes van ons programma. Daarnaast geeft het onze spelers de nodige aandacht in het buitenland bij andere teams, coaches en scouts. We nemen voor, tijdens en na het seizoen deel aan toernooien voor alle leeftijdscategorieën. Dit betekent ook dat we regelmatig met selectie teams afreizen naar bestemmingen en niet altijd met de teams zoals ze zijn ingedeeld voor de competitie in Nederland. In de afgelopen jaren hebben we regelmatig goede resultaten gehaald in sterk bezette internationale evenementen en dat heeft er voor gezorgd dat we vaak terug mogen komen om ons weer te bewijzen.

Toernooien en stage

In de afgelopen 4 seizoenen hebben we met onze top teams deelgenomen aan toernooien en stages in Tenerife (Spa), Barcelona (Spa), London (Eng), Kortrijk (Bel), Mulhouse (Fra), New York (VS), Lyon (Fra), Praag (Tsj), Split (Kro), Antwerpen (Bel), Cholet (Fra), Washington (Vs), Girona (Spa), Lanzarote (Spa), Dusseldorf (Dui) en Luxemburg (Lux).

USA

Elk seizoen organiseren we een reis naar de Verenigde Staten. Alle leden vanaf de Under 16 (jongens en meisjes) en hun ouders zijn welkom deel te nemen aan deze trip met telkens een andere bestemming in de VS. Tijdens deze reis bezoeken we universiteiten, college basketball wedstrijden en spelen we uiteraard zelf wedstrijden tegen high school teams. Een bezoek aan een grote stad maakt ook altijd onderdeel uit van deze unieke trip!

 

De spelers bij vertrek in Eindhoven.

 

Apollo Under 16 in Girona 2017

 

Girona 2017, Apollo U16 samen met Iberostar Las Palmas U16

 

Girona 2017, Apollo U16 onderweg naar een de wedstrijd.

 

Groepsfoto van alle teams in het Mataro toernooi 2016, links Apollo CBA Under 16

 

Apollo U15, toernooi van Tenerife, december 2015.

>