Laatste nieuws
  1. Hard work pays off. Onne de Moes sluit aan bij Apollo
  2. Next up: Floris Versteeg
  3. Eredivisie basketball blijft in Amsterdam
  4. Teammeetings jeugd op 5 september
  5. Coach Patrick Faijdherbe stopt na vijf seizoenen Apollo

Schema

1. Schema

Download hier het meest recente wedstrijd- en takenschema. Voor alle wedstrijden tot einde seizoen zijn de taken ingedeeld. Deze laatste versie van het schema is toegevoegd op 22 februari 2020.

LET OP! In deze versie van het schema zijn ook fluitcursisten ingedeeld om praktijk-getraind te worden door meer ervaren leden. De namen van de fluitcursisten zijn in het oranje terug te vinden in het schema. Cursisten nemen zelf het trainingsformulier mee (ook hier te vinden). Hiermee kunnen ze stapsgewijs hun fluit-skills bespreken en verbeteren met hun mede-schiedsrechter.2. Wie worden er ingedeeld in dit schema?

Houdt deze pagina in de gaten. Hier wordt het schema gedeeld waaruit duidelijk wordt wie er moeten tafelen en jureren. Dat zijn:

  • Jeugdleden (vanaf U16 jaar) worden individueel ingedeeld in dit schema. Fluiten en jureren is voor hen dus een individuele verantwoordelijkheid.
  • Seniorenteams worden op teamniveau ingedeeld. Als team verdelen zij de taken onderling.
  • De taken van ouders voor de jeugdwedstrijden worden door de teammanagers verdeeld in overleg met de ouders. Bij alle wedstrijden van spelers tot 18 jaar worden ouders ingedeeld om te tafelen..

Zorg altijd zelf voor vervanging als je ingedeeld staat, maar niet aanwezig kan zijn. Als je dat niet doet, dan riskeer je een boete of zelfs schorsing. Samen zorgen we ervoor dat alle wedstrijden op goede manier geleid en ondersteund worden!

Iedereen vanaf U16 en ouder die wedstrijden speelt bij BC APOLLO Amsterdam wordt ongeveer 5 keer per jaar ingedeeld om te fluiten en jureren. Heb je nog geen scheidsrechter-BS 2 diploma, dan moet je ook de BS 2-cursus volgen. Info over deze cursus krijg je via de jeugdcommissie.

Seniorenleden fluiten en jureren bij seniorenwedstrijden. Meestal sluit het aan op een thuiswedstrijd, maar soms moet je apart naar de Apollohal komen. Je wordt ingedeeld door de schemamaker. Daarnaast worden alle seniorenleden opgesteld om een aantal jeugdwedstrijden te fluiten. ook komt het voor dat jeugdleden voor taken speciaal naar d hal moeten komen. Dit proberen we echter tot een minimum te beperken.

Jeugdleden (vanaf U16) fluiten alleen bij jeugdwedstrijden en fluiten altijd samen met een senioren lid. Vanaf 15 jaar zijn alle leden verplicht een scheidsrechter diploma te halen. De organisatie en de kosten daarvan zijn voor BC APOLLO Amsterdam. Daarnaast moeten ze ook leren te jureren. De speler is er altijd zelf verantwoordelijk voor invulling van de fluit- of jureertaken. Als een speler niet kan, dan dient hij/zij zelf voor vervanging te zorgen.3. Wedstrijdprogramma per team

Mocht je alleen de meest actuele planning van slechts je eigen wedstrijden willen inzien, dan kan je het beste kijken op de website van de Nederlandse Basketbalbond. Op hun webpagina vind je deze planning voor alle BC Apollo teams. Deze overzichten zijn ook te raadplegen in een app die je op je mobiele telefoon kan installeren. Download hier de Apple versie van deze app. De Android versie vind je hier.