Laatste nieuws
  1. Hard work pays off. Onne de Moes sluit aan bij Apollo
  2. Next up: Floris Versteeg
  3. Eredivisie basketball blijft in Amsterdam
  4. Teammeetings jeugd op 5 september
  5. Coach Patrick Faijdherbe stopt na vijf seizoenen Apollo

Handleiding tafelen

In september 2018 zijn er tafelcursussen georganiseerd. Hiervoor zijn alle ouders van alle wedstrijdspelers uitgenodigd. Het volgen van deze cursus zorgt ervoor dat je zonder problemen achter de jurytafel plaats kunt nemen om de score of de tijd bij te houden.

Er zullen in de loop van het seizoen herhalingscursussen zijn, maar daarover later meer.

Hierbij de papieren handleiding voor het tafelen: Handleiding

Om het DWF op te starten, kan het nodig zijn om de toegangscode van de tablet in te voeren. Die code is 1077. De tablet is dan klaar voor gebruik. Open vervolgens het Sportlink programma. Als in het Sportlink programma gevraagd wordt om inloggegevens gebruik dan voor login: secretariaat@apollobasketball.nl en als wachtwoord: apollo77

Naar aanleiding van de spelregelwijzigingen die FIBA doorvoert voor het seizoen 2018-2019, maakte FIBA Instructor Johnny Jacobs een verduidelijkend filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=CyroFcLoKkg

 


 

Ook hebben we hieronder enkele instructiefilmpjes beschikbaar gesteld via deze site. Deze filmpjes laten zien hoe men werkt met het digitale wedstrijdformulier.

Hoe werkt het tafelen? (Dit is eigenlijk meer een diapresentatie dan echt een instructiefilm onderaan de pagina is nog een filmpje te vinden van iemand die alles echt voordoet en toelicht.)

Hoe geef je via je mobiel (als team) je spelers en coach op die de wedstrijd gaan spelen? (Belangrijk voor teamleden en coaches)

Hoe moet de scheidsrechter de legitimaties controleren? (Belangrijk voor scheidsrechters)

De vrijwilligers van andere clubs zetten ook instructiefilmpjes online. Bij deze een informatief voorbeeld hiervan. Hierin wordt het tafelen met het digitale wedstrijdformulier uitgelegd. Het belangrijkste deel begint vanaf 03:00.